pixel

Beyazlatma

Diş Beyazlatma Malzemeleri


Dişlerdeki lekeler ile birlikte dişlerde meydana gelen renk bozulmalarını da gidermeye yardımcı tedaviye diş beyazlatma adı verilir. Dişteki eski parlaklığı diş minesine kazandırmak amacıyla yapılır. Yapılan işlem kalıcı değildir ve periyodik olarak tekrarlanması gerekir. Buna ek olarak, diş beyazlatma diş temizletmekten farklıdır. Diş beyazlatma malzemeleri ile farklı yöntemler kullanılarak çeşitli nedenlerden farklılaşan diş renginin eski haline getirilmesi veya eski rengine daha yakın hale getirilmesi sağlanabilir.


Diş Beyazlatma Yöntemleri 


Diş beyazlatma malzemeleri kullanılarak yapılan diş beyazlatma tedavileri, kullanılan teknik bakımından ikiye ayrılır: Power Bleaching ve Home Bleaching. Ofis ortamında kısa sürede gerçekleştirilebilen diş beyazlatma yöntemi power bleaching, ofis tipi beyazlatma olarak da bilinir. Beyazlatıcı jel ve ışık kullanılarak uygulanır. Diş renginin 3-4 açılmasına yardım eder. Hızlı ve güvenilir bir beyazlatma yöntemidir. 


Home bleaching, ev tipi beyazlatma olarak bilinir. İlk önce kişinin ağız ölçüsü alınır. Daha sonra kişiye ait plastic ağızlıklar hazırlanır. Uygulama yapılırken plastiklerin içine jeller konarak yapılır. Fakat bu işlemde günde 4-8 saat arasında takılması gerekmektedir. İstenilen renge ve kullanılan kele bağlı olarak ortalama 5-7 gün arasında süren bir işlemdir. Bunun için ev tipi beyazlatma kitleri kullanılabilir. Diş hekimlerinin tercih ettiği Opalescence, Ultradent veya White Smile gibi dünya markalarının diş beyazlatma ürünleri, MedexSepeti’nden temin edilebilir.



Devital Beyazlatma


Daha önce sorunlu dişe kanal tedavisi yapılmışsa ya da canlılığını kaybeden dişlerde oluşan renk değişimlerinin giderilmesinde devital bleaching yöntemi kullanılır. Hedeflenen renge ulaşılıncaya kadar seans seans tedavi devam eder. Son olarak ise dişe yapılan kalıcı dolgu ile işlem tamamlanır.

 

Diş hekimlerinin muayenehanelerinde kullandıkları diş beyazlatıcı malzemeler ile birlikte diş beyazlatma cihazları da bulunur. Bunun yanında lazerle diş beyazlatma yöntemiyle de kontrollü sıcaklık artışı sağlanarak diş renginde hızlı bir değişim sağlanabilir. 


Diş Beyazlatmada Kullanılan Malzemeler


Diş minesi ve diş eti arasına koruyucu bariyer olarak diş eti bariyerleri sürülür. Hazırlanan ürün reçine kıvamında hazırlanır. Bu ürün kullanılarak diş eti ve diş yüzeyleri beyazlatma işleminde kullanılan kimyasallardan korunur.


Ofis tipi diş beyazlatma işleminden sonra dişlerde hassasiyet meydana gelebilir. Genellikle 24 saat içinde geçebilen bir durumdur. Sıcak veya soğuk yiyecek veya içeceklere karşı hassasiyet gelişmesi durumudur. Çoğu durumda kendiliğinden düzelen dişlerdeki hassaslık, dişhassasiyet gidericiler kullanılarak giderilebilir.


Dişlerde etkin beyazlatmayı destekleyen profilaksi materyalleri de sıklıkla kullanılan maddelerdir. Diş beyazlatma işlemlerinde bir seansta etkili şekilde ilk temizleme ve yüksek miktarda parlama ve cilalamayı sağlayan ürünler kullanılır. Temizleyici bu ürüne profilaksi patıismi verilir. Tüpte, kavanoz formunda veya tek seferde kullanılacak şekilde üretilebilir.


Diş beyazlatma fiyatları, doktor tarafından uygulanması karar verilen tedavi şekline göre değişir. Bunun yanında hastanın evde yapacağı diş beyazlatma işlemleri için seçtiği (diş beyazlatıcı macun gibi) seçtiği marka ve malzemenin kalitesine göre de diş beyazlatıcı macun fiyatları değişecektir.


ADS veya FGM gibi alanında öncü markaların FGM Diamond Excel Parlatma Pastası gibi profilaksi patı ürünleri MedexSepeti’nden temin edilebilir.


Diş Beyazlatıcı Macunların Çeşitleri


Dişler üzerinde istenmeyen lekelerin uzaklaştırılmasıyla diş renginin beyazlatıldığı bazı diş macunlarında abraziv, yani dişi temizleyen ve parlatan, bileşenler bulunabilir. Abraziv maddeler içeren diş beyazlatıcı macunlar dişler üzerinde istenmeyen renklenmeye sebep olan kromoforları dişlerin yüzeyinden uzaklaştırarak çalışır. Abraziv maddelerin diş macunlarının içinde fazla oranda bulunması zamanla dişlerde aşınma meydana gelebilir. Bu sebeple kullanılan macunun içinde bulunan abraziv oranının miktarı oldukça önemlidir.


Diş beyazlatıcı macunlardan bazıları da kimyasal içerikli beyazlatıcı diş macunu olarak isimlendirilir. Dişlerde istenmeyen lekelere neden olan pigmentlerin yapısını değiştirerek çalışır ve renklenmenin bu şekilde önüne geçebilir.


Optik diş macunları ise “blue covarin” gibi pigmentler ile lekelenmeyi engelleyebilir. Bu türdeki diş macunları kullanıldığında, dişlerin yüzeyi yarı transparan (geçirgen) özellikte film tabakası kaplanır. Bu sayede kalıcı olarak olmasa da dişlerin bir süreliğine daha beyaz ve daha parlak kalmasını sağlar.

Diş Beyazlatma Malzemeleri Uygun Fiyatlarla MedexSepeti’nde


Diş beyazlatmada kullanılan, alanında öncü markaların diş beyazlatma ürünlerini bütçe dostu fiyatlarla MedexSepeti’nden satın alabilirsiniz. Profesyonel üyelik oluşturarak kolayca satın alabilir, kargo takibinizi yapabilirsiniz.


Diş beyazlatma yönteminde diş nasıl beyazlar?


Dişlerin içine giren maddelerin çoğu organik bileşiklerdir. Hidrojen peroksit solüsyonu dişlere değdiğinde karşılaştığı diş atıklarını parçalar. Dişin içinden bu atıkları oksijen ile dışarı çıkararak çalışır. Ancak kullanılan her hidrojen peroksit bu işlemi beklenen şekilde başaramaz. Bu sebeple, diş beyazlatma malzemeleri içinde olan kullanılacak hidrojen peroksitin kalitesi, konsantrasyonu ve uygulama süresi önemlidir.


Diş beyazlatıcı macunlar neleri içerir?

  • Dişleri agresif olarak temizlemeyen, kibarca parlatan abraziv yani aşındırıcı maddeleri içerebilir.

  • Hidrojen peroksit gibi lekelere neden olan bileşiklerin parçalanarak yok edilmesini sağlayabilen maddeler veya kimyasalları içerebilir.

  • Dişlerin üzerinde yarı geçirgen bir tabaka oluşturarak optik yanılsama oluşturan maddeleri içerebilir.


İlgili Kategoriler: